Premiul LUX

Filmele finaliste pentru Premiul LUX în anul 2016 au fost:

Viața mea de dovlecel (Elveția)
Când am deschis ochii (Franța)
Toni Erdmann (Germania)


Cu sprijinul generos al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, vă propunem o secÈ›iune dedicată celor 3 filme finaliste la cea mai recentă ediÈ›ie a Premiului LUX al Parlamentului European (cea de a zecea), competiÈ›ie care pune în lumină filme ataÈ™ate valorilor Uniunii Europene È™i care abordează probleme sociale actuale.

http://www.europarl.ro/

SelecÈ›ia filmelor pentru Premiul LUX este făcută de un grup de specialiÈ™ti din lumea filmului (producători, distribuitori, critici de film È™.a.), numiÈ›i de Comisia pentru Cultură È™i EducaÈ›ie din Parlamentul European, iar filmul câÈ™tigător este decis de membri ai Parlamentului European. De asemenea, un reprezentant al filmului câÈ™tigător al Premiului LUX din anul precedent este invitat în grupul de selecÈ›ie.

Filmele finaliste sunt subtitrate în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, È™i difuzate în fiecare dintre statele membre ale Uniunii Europene, ajungând astfel în peste 40 de oraÈ™e È™i 20 de festivaluri de film din Europa.

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: