CinEd, program de educație cinematografică

CinEd este un program dedicat educației cinematografice, inițiat de Institutul Francez din Paris și derulat în România în parteneriat cu Asociația Culturală Macondo, al cărui obiectiv este de a oferi copiilor și tinerilor cunoștințe pentru a putea descoperi diversitatea filmului european. Programul se desfășoară cu sprijinul profesorilor și bibliotecarilor, care sunt formați pentru a-i ajuta pe tineri să-și dezvolte capacitatea de analiză critică și înțelegerea limbajului cinematografic. Atelierul durează două zile și include prezentarea platformei internaționale CinEd, a instrumentelor de utilizare și a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Formare CinEd dedicată cadrelor didactice din învățământul primar și bibliotecarilor

4 și 5 mai 2017, 15:00-18:00
Spațiul Public European

Formarea durează două zile și include prezentarea platformei internaționale CinEd, a instrumentelor de utilizare și a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Formator: Andreea Mihalcea, critic de film

*Accesul este permis numai pe bază de înscriere la adresa de e-mail cined.macondo [at] gmail.com 

 ***

Proiecții speciale și activități CinEd dedicate cadrelor didactice din învățământul primar și bibliotecarilor

9 mai 2017, 12:00-14:00
Cinema Elvire Popesco

Proiecțiile filmelor Luminița (2003, Franța-Senegal, r. Alain Gomis) și Prima zi de școală (1956, Franța, r. Jacques Rozier), vor fi urmate de activități dedicate elevilor din ciclul primar.

La distanță de 50 de ani și 5000 de kilometri, doi regizori își rememorează amintirile din copilărie.

                              

*Accesul la proiecții este deschis strict învățătorilor, profesorilor de școală primară și bibliotecarilor, care s-au înscris în prealabil pentru participarea la eveniment.
 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: