CinEd, program de educație cinematografică

CinEd este un program dedicat educaÈ›iei cinematografice, iniÈ›iat de Institutul Francez din Paris È™i derulat în România în parteneriat cu AsociaÈ›ia Culturală Macondo, al cărui obiectiv este de a oferi copiilor È™i tinerilor cunoÈ™tinÈ›e pentru a putea descoperi diversitatea filmului european. Programul se desfășoară cu sprijinul profesorilor È™i bibliotecarilor, care sunt formaÈ›i pentru a-i ajuta pe tineri să-È™i dezvolte capacitatea de analiză critică È™i înÈ›elegerea limbajului cinematografic. Atelierul durează două zile È™i include prezentarea platformei internaÈ›ionale CinEd, a instrumentelor de utilizare È™i a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Formare CinEd dedicată cadrelor didactice din învățământul primar È™i bibliotecarilor

4 și 5 mai 2017, 15:00-18:00
Spațiul Public European

Formarea durează două zile și include prezentarea platformei internaționale CinEd, a instrumentelor de utilizare și a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Formator: Andreea Mihalcea, critic de film

*Accesul este permis numai pe bază de înscriere la adresa de e-mail cined.macondo [at] gmail.com 

 ***

ProiecÈ›ii speciale È™i activități CinEd dedicate cadrelor didactice din învățământul primar È™i bibliotecarilor

9 mai 2017, 12:00-14:00
Cinema Elvire Popesco

ProiecÈ›iile filmelor LuminiÈ›a (2003, FranÈ›a-Senegal, r. Alain Gomis) È™i Prima zi de È™coală (1956, FranÈ›a, r. Jacques Rozier), vor fi urmate de activități dedicate elevilor din ciclul primar.

La distanță de 50 de ani È™i 5000 de kilometri, doi regizori îÈ™i rememorează amintirile din copilărie.

                              

*Accesul la proiecÈ›ii este deschis strict învățătorilor, profesorilor de È™coală primară È™i bibliotecarilor, care s-au înscris în prealabil pentru participarea la eveniment.
 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: