My life as a Zucchini / Viața mea de dovlecel / Ma vie de courgette

Bucureşti - SpaÈ›iul Public European (08-05-2017 19.00)

Elveția / Franța, 2016, 70'
animație, dramă, comedie

Regia: Claude Barras
Scenariul: Gilles Paris
Imaginea: David Toutevoix
Montajul: Valentin Rotelli
Muzica: Sophie Hunger
Cu: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud
Distribuit de: Indie Sales

Cu titlul său neserios È™i personajele adorabile, ViaÈ›a mea de dovlecel ocultează în spatele culorilor exuberante o poveste gravă, cu profunzimi emoÈ›ionale sumbre. Rotten Tomatoes

DeÈ™i numele său este Icare, îi place să-È™i spună Courgette. E un băieÈ›el de nouă ani. După moartea mamei sale, se împrieteneÈ™te cu un ofiÈ›er de poliÈ›ie, Raymond, care îl duce la un cămin de copii. La început, îi este dificil să se adapteze, dar încet-încet, cu ajutorul lui Raymond È™i al noilor săi prieteni, învață să aibă din nou încredere în cei din jur.

Claude Barras (n.1973), regizor È™i producător originar din ElveÈ›ia, a studiat la Lyon antropologie È™i fotografie digitală. A realizat scurtmetraje în calitate de producator - Land of the Heads (2009), Chambre 69 (2012), Banquise (2005), iar în 2016 a debutat în lungmetraj, de aceasta dată ca regizor, cu ViaÈ›a mea de dovlecel. Filmul a obÈ›inut multe premii, fiind de asemenea nominalizat pentru cel mai bun film la premiile LUX, Cannes, César, Oscar È™i Golden Globe.

Premii și festivaluri:
2017: César Awards (Best Adapted Screenplay), Portland IFF (Best First Feature), Lumiere Awards (Best Screenplay)
2016: San Sebastian IFF (European Film), Annecy International Animated FF (Audience Award, Best Feature), Bratislava IFF (FIPRESCI Prize), European Film Award (European Animated Feature Film), Melbourne IFF (Most Popular Feature Film), Zurich FF (Best Children’s Film), Warsaw IFF (Feature Film)

Website: www.indiesales.eu/my-life-as-a-zucchini-ma-vie-de-courgette
Facebook: www.facebook.com/maviedecourgette

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: