Occhi Chiusi / Ochi închiÈ™i / Shut Eyes

Bucureşti - Cinema Elvire Popesco (09-05-2017 21.30)

Italia / Elveția / Slovenia, 2015, 84'
thriller

Regia: Giuseppe Petitto
Scenariul: Giuseppe Petitto, Kim Gualino
Imaginea: Davide Manca
Montajul: Annalisa Forgione, Elio Gentile, Giuseppe Petitto
Muzica: Teho Teardo
Cu: Antonia Liskova, Michael Neuenschwander, Linda Mastrocola, Mia Skrbinac

Mintea protagonistei este populată de umbrele difuze ale unor amintiri dureroase. Numai printr-o cale abruptă spre autoanaliză, declanÈ™ată de evenimente discrete, dar semnificative, aceasta devine capabilă să interpreteze adevărul cumplit din spatele barierelor care îi înceÈ›oÈ™ează memoria. FilmItalia.org

Nicole este o femeie care îÈ™i doreÈ™te să aibă un control strict asupra propriei vieÈ›i, până la cele mai mici detalii. Luptând împotriva unor amenințări obscure care îi pun în pericol fetiÈ›a, aceasta va descoperi un adevăr greu de suportat.

Pe parcursul carierei sale scurte, dar intense, Giuseppe Petitto, absolvent al Școlii NaÈ›ionale de Film de la Roma, a regizat, produs È™i editat mai multe scurtmetraje, atât de ficÈ›iune, cât È™i documentare, dintre care o parte au fost apreciate internaÈ›ional, fiind producÈ›ii care tratează teme sociale È™i subiecte de politică internaÈ›ională. În 2001 a primit premiul Human Rights Watch pentru curaj È™i angajament în realizarea filmelor dedicate drepturilor omului. Regizorul s-a stins din viață în 2015.

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: