Hitchcock/Truffaut

Bucureşti - Institutul Cervantes (05-05-2017 19.00)

Franța, 2015, 69'
documentar

Regia: Kent Jones
Scenariul: Kent Jones și Serge Toubiana
Montajul: Rachel Reichman
Imagine: Nick Bentgen, Daniel Cowen, Eric Gautier, Mihai Mălaimare Jr., Lisa Rinzler, Genta Tamaki
Muzica: Jeremiah Bornfield
Cu: Alfred Hitchcock, David Fincher, Wes Anderson, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich, Martin Scorsese
Distribuit de: ARTE

Știi cum se numește asta? Nirvana pentru iubitorii de film! Rollingstone.com

Documentarul lui Kent Jones este inspirat de faimosul interviu a lui François Truffaut cu Alfred Hitchcock, un interviu pe care Truffaut l-a considerat ca fiind la fel de important ca propriile sale filme. Inevitabil, documentarul este, de departe, mai mult despre Hitchcock decât despre Truffaut. Jones a avut acces la casetele audio originale cu înregistrările interviului, care au constituit baza cărÈ›ii lui Truffaut, aÈ™a că avem din belÈ™ug materiale cu Hitchcock vorbind. Independent

Documentarul prezintă regizori faimoÈ™i discutând despre impactul extraordinar pe care l-a avut Hitchcock/Truffaut, cartea semnată în 1966 de François Truffaut, care a îndrăznit să îi propună lui Hitchcock, maestrul suspansului, să participe la un interviu care s-a întins pe 8 zile întregi. Rezultatul este unul spectaculos: Alfred Hitchcock detaliază cu migală procesul său regizoral. Wes Anderson, David Fincher, Richard Linklater È™i Martin Scorsese se numără printre regizorii de seamă care îl omagiează pe legendarul regizor È™i îÈ™i amintesc de influenÈ›a sa puternică asupra cinematografiei.

Kent Jones este un regizor care reuÈ™eÈ™te să aducă biblia cinematografiei la viață, intervievând regizori ale căror lucrări au fost influenÈ›ate profund de opera lui Hitchcock.

Premii și festivaluri:

2015: Denver IFF (Maysles Brothers Award), Cannes FF

Website: www.dogwoof.com/hitchcocktruffaut
Facebook: www.facebook.com/HitchcockTruffautmovie

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: