This item is only available in Romanian.

Le Siège/Asediul/The Siege

Bucureşti - Institutul Cervantes (05-05-2017 20.30)

Franța / Bosnia și Herțegovina, 2016, 89'
documentar, istoric, război

Regia: Rémy Ourdan, Patrick Chauvel
Scenariul: Rémy Ourdan
Imaginea: Mustafa Mustafic, Faris Dobrača, Nils Ruinet
Montajul: Audrey Maurion

Un asediu este un fenomen unic în timpul unui război: întregul oraÈ™ devine linie de front, iar soldaÈ›ii È™i civilii trăiesc laolaltă È™i luptă împreună. Rémy Ourdan

La sfârÈ™itul secolului al XX-lea, Sarajevo a suferit cel mai lung asediu din istoria modernă, aproape patru ani. Aflat la linia de demarcaÈ›ie între Est È™i Vest, Sarajevo era, când a început războiul, o comunitate multi-etnică È™i tolerantă. Asediul este un film despre oamenii care trec prin această experiență traumatizantă, spune povestea unui oraÈ™ înconjurat, în care se luptă È™i se rezistă, dar mai ales analizează ce se întâmplă când unei civilizaÈ›ii întregi îi este pusă la îndoială însăși supravieÈ›uirea.

Rémy Ourdan este corespondent de război, jurnalist la ziarul Le Monde È™i realizator de documentare. Este fondatorul FundaÈ›iei WARM pentru Conflicte Contemporane. Și-a început activitatea de reporter în 1992 în Sarajevo, oraÈ™ aflat sub asediu, ajungând ulterior să documenteze conflicte È™i perioade post-război din întreaga lume. Regizorul are în lucru un amplu proiect privind asediul din Sarajevo.

Premii și festivaluri:
2017: Sarajevo-Sur-Seine FF, Festival de Géopolitique de Grenoble
2016: Escales Documentaires (Audience Award), Les Rendez-vous de l'Histoire (Historical documentary award), États généraux du film documentaire (Sélection Expériences du Regard), FIPA - Festival International de Programmes Audiovisuels (Fipa d'or - Documentaire de création)

Website: www.remyourdan.com/the-siege

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: