This item is only available in Romanian.

Despre orbire - Călătorie într-o lume lipsită de vedere / Notes on Blindness

Bucureşti - Centrul Ceh (05-05-2017 18.30)

Marea Britanie, 2016, 90'
dramă

Regia și scenariul: Pete Middleton, James Spinney
Imaginea: Gerry Floyd
Montajul: Julian Quantrill
Muzica: James Ewers, Noah Wood
Cu: John M. Hull, Marilyn Hull, Miranda Beinart-Smith, Eileen Davies, Tim Gebbels
Distribuit de: Cinephil

O capodoperă (...) cea mai exactă, profundă și estetică relatare asupra orbirii pe care am citit-o vreodată. Oliver Sacks

În vara anului 1983, cu câteva zile înainte de nașterea primului său fiu, John Hull, scriitor și teolog, își pierde vederea. Încercând să facă față schimbărilor majore din viața lui, Hull începe să țină un jurnal audio. Pe parcursul a trei ani, scriitorul înregistrează o mărturie unică despre pierdere, renaștere și reînnoire, explorând lumea interioară a orbirii.

Filmul poate fi vizionat la Centrul Ceh, vineri, 5 mai, la ora 18:30, în variantă VR (realitate virtuală), iar la ora 20:30, va fi proiectat în variantă cinematografică.

În ultimii șase ani, în care Pete Middleton și James Spinney au realizat împreună mai multe filme de ficțiune și documentare, au adaptat jurnalul lui John Hull în câteva scurtmetraje primite cu entuziasm de public și premiate. Primul dintre ele, Rainfall, a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, la Hot Docs, ediția 2013. În 2014 a urmat Despre orbire - Călătorie într-o lume lipsită de vedere, în variantă de scurtmetraj, prezentat la Festivalul de Film Sundance, premiat cu Emmy și câștigător al premiului pentru cel mai bun documentar la Encounters Short Film and Animation Festival.

Premii și festivaluri:
2016: Sundance FF (World premiere), Tribeca FF (Storyscapes Award), San Francisco FF (Special Jury Prize), Shefflield Doc/Fest (Storytelling & Innovation Award), British Independent Film Awards (Best Documentary Award), BAFTA (nominations: Best Documentary and Outstanding British Film)

Website: www.notesonblindness.co.uk
Facebook: www.facebook.com/Notes-on-Blindness

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: