This item is only available in Romanian.

Austerlitz

Bucureşti - Cinema Muzeul Țăranului - Studioul `Horia Bernea` (05-05-2017 18.30)
Iași - Casa de Cultură `Mihai Ursachi` (14-05-2017 15.00)

Germania, 2016, 93'
documentar

Regia și scenariul: Sergei Loznitsa
Imaginea: Sergei Loznitsa, Jesse Mazuch
Montajul: Danielius Kokanauskis
Distribuit de: Transilvania Film

Contemplativ È™i tulburător, filmul lui Loznitsa nu este doar o reflecÈ›ie asupra mediatizării Holocaustului, ci È™i una asupra dezacordului dintre trecut È™i prezent – tensiunea dintre încercările noastre de a învăța din istorie È™i neputinÈ›a de a le reda cu exactitate. Un film provocator, o meditaÈ›ie asupra banalității, dar È™i a profunzimii răului, asupra limitelor memoriei umane È™i a posibilității de a arăta empatie într-o lume tulbure. Austerlitz investighează ce înseamnă să te comporÈ›i uman în faÈ›a ororilor. Toronto IFF

Există locuri în Europa care reprezintă amintiri dureroase ale trecutului – fabrici în care oamenii au fost transformaÈ›i în cenușă. Sunt situri memoriale deschise publicului È™i care primesc mii de turiÈ™ti în fiecare an. Titlul filmului face referire la romanul omonim scris de W.G. Sebald, dedicat memoriei Holocaustului. Filmul caută răspunsul la întrebarea: ce îi face pe turiÈ™ti să viziteze un fost lagăr de concentrare?

Sergei Loznitsa, s-a născut în Baranovitchi, Belarus, pe 5 septembrie 1964. A copilărit în Kiev. În 1997 a absolvit facultatea de regie È™i producÈ›ie de film la Institutul de Stat pentru Cinematografie din Moscova. În 2001 a emigrat împreună cu familia sa în Germania. A regizat 18 documentare, recunoscute internaÈ›ional. A regizat È™i două lungmetraje, Schastye moe (2010) È™i V tumane (2012), care au avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes. Tot la Cannes a avut premiera È™i documentarul Maidan (2014).

Festivaluri:
2017: Cartagena FF
2016: Indiewire Critics' Poll, Toronto IFF

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: