26.FFE pune obiectivul pe Ucraina!

26.FFE se derulează în plin război, care perturbă nu doar vieÈ›ile a milioane de ucraineni, ci ale tuturor europenilor, care s-au mobilizat  exemplar pentru a sprijini refugiaÈ›ii din Ucraina.

Atacul la adresa libertății oamenilor È™i la dreptul de a-È™i alege propriul destin, principii pe care se bazează Uniunea Europeană, a generat ample acÈ›iuni de solidaritate, dar ne-a făcut pe toÈ›i să fim mai atenÈ›i la ce se întâmplă în jur È™i, mai ales, ne-a determinat să rămânem uniÈ›i È™i să apărăm democraÈ›ia È™i valorile noastre comune.

În acest context, care ne demonstrează că nu suntem la adăpost de amenințări, provocări teribile È™i lipsă de perspectivă, 26.FFE ia pulsul Europei cu o selecÈ›ie de filme ca o oglindă a realităților care străbat continentul. Festivalul deschide o platformă de dialog cu o deosebită relevanță pentru situaÈ›ia actuală. Liviu Jicman, preÈ™edintele ICR.

Am reluat tradiÈ›ia ambasadorilor festivalului. Anul acesta, rolul îi revine regizoarei Monica Stan, prezentă în programul 26.FFE cu Imaculat, laureat cu 3 premii importante la Festivalul de film de la VeneÈ›ia, anul trecut. În spotul festivalului, îi veÈ›i recunoaÈ™te pe Ada Condeescu, Irina Margareta Nistor, Anca Dinicu È™i Tudor Giurgiu. Imaginea e semnată de Andrei Oană, sunetul È™i montajul de Delia Oniga, producător - Iulia Weiss.

26.FFE vine cu o selecÈ›ie de peste 30 filme europene, curatoriată de Cătălin Olaru, directorul artistic al acestei ediÈ›ii, dar È™i cu dialoguri live cu realizatori È™i critici de film È™i cu o masă rotundă pe tema finanțării producÈ›iilor internationale.

Anul acesta, la Festivalul Filmului European, redescoperim È™i sprijinim împreună o Ucraină mai europeană ca oricând. Cum altfel decât printr-o secÈ›iune dedicată cinema-ului ucrainean - Focus Ucraina.


***


Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul ReprezentanÈ›ei Comisiei Europene în România È™i EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele È™i institutele culturale europene.

 

Organizatori:
Parteneri:
Cu sprijinul:
Parteneri media: