Ro / En
București
8
9
10
11
12
13
14
15
Tg. Mureș
16
17
18
Mai 2014

Dacă e mai, e ... mai european. Festivalul Filmului European.

Festivalul Filmului European debutează în complicatul an 2014 exact de Ziua Europei, aducându-ne astfel aminte de faptul că împărtășim valori europene: tradiţie, creativitate, inspiraţie, multiculturalism.

Acestea sunt aşteptările şi acesta este contextul în care, aflat la cea de-a XVIII-a ediţie, Festivalul îşi dă examenul de maturitate. 

Cele peste 40 de filme care vor fi proiectate la București și la Tîrgu-Mureș înseamnă peste 40 de universuri. Fiecare film aduce câte ceva aparte, iar cinefilii români, pe care îi aşteptăm cu drag în sălile de spectacol, vor avea oportunitatea de a recompune un puzzle original. Fiindcă filmul european este o noţiune greu de definit, ca un organism viu, capabil să se recreeze mereu, să surprindă, să pună pe gânduri şi să bucure.
Filmul european te face să te simţi bine.

Ambasadorul onorific al acestei ediţii este regizorul Adrian Sitaru, care a realizat clipul de promovare a Festivalului plecând de la o viziune personală asupra caracteristicilor pe care le are şi a locului pe care îl ocupă filmul european în cinematografia mondială.

 

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene la Bucureşti. Parteneri: Uniunea Cineaştilor din România, Cinema Elvire Popesco, Asociația K'arte, Cinema ARTA, Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș.