Despre Festival

Filme şi calendarul proiecţiilor

Festival in imagini

Noutati

Press corner

Arhiva ediţiilor anterioare

Partenerii festivalului

ContactPlajele lui Agnès
Ratingul utilizatorilor | 3577 voturi

Les Plages d'Agnès / Plajele lui Agnès / The Beaches of Agnès
Franţa, 2008 (110 minute), documentar biograficRegia şi scenariul:
Agnès Varda
Imaginea: Hélène Louvart, Alain Sakot, Julia Fabry, Jean-Baptiste Morin, Agnès Varda
Montajul: Baptiste Filloux, Jean-Baptiste Morin, Agnès Varda
Muzica: Joanna Bruzdowicz, Stéphane Vilar, Paule Cornet
Cu: Agnès Varda, André Lubrano, Blaise Fournier, Vincent Fournier, Andrée Vilar
Distribuit de: Roissy Films

Filmul este un autoportret al lui Agnès Varda, care ne dezvăluie aspecte din viaţa ei de fotograf, scenarist, documentarist, cineast, artist plastic, soţie şi mamă a doi copii.    

Revenind pe plajele care au marcat diferite etape din viaţa ei, Agnès Varda îşi pune pe ecran amintirile cu ajutorul unor imagini, reportaje şi fragmente din filmele ei. Aflăm de prietenia ei cu Jean Vilar, creatorul festivalului din Avignon, de călătoriile în China şi în Cuba, despre debutul lui Philippe Noiret şi, nu în ultimul rând, despre Jacques Demy, alături de care şi-a petrecut aproape 30 de ani din viaţă.

Agnès Varda şi-a început cariera ca fotograf, după ce a studiat fotografia la Şcoala de arte frumoase din Paris. Primul film l-a realizat în 1954: La Pointe Courte, avându-l în distribuţie şi pe Philippe Noiret. Au urmat apoi o serie de documentare şi scurt metraje, iar în 1962 Cléo de 5 à 7, nominalizat pentru premiul Palme d’Or la Festivalul de film de la Cannes din acelaşi an. Următorul film de lung metraj, Le Bonheur (1965) a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de film de la Berlin. A urmat apoi Les Créatures (1966), cu Catherine Deneuve în rolul principal. Între filmele sale de ficţiune s-au mai aflat Lions love (1969), L’une chante, l’autre pas (1977), Sans toi ni loi (1985), Jacquot de Nantes (1991), dedicat soţului ei, Jacques Demy, după pierderea acestuia. În omagiul soţului său, realizează şi două documentare Les Demoiselles ont eu 25 ans (1993), legat de filmul Les Demoiselles de Rochefort din 1967, şi L’Univers de Jacques Demy (1995). Pe parcursul carierei sale a realizat şi alte filme documentare, pe diverse teme.

Premii:
Cel mai bun film documentar - Premiile César,2009;
Cel mai bun film francez şi Steaua de Aur pentru film documentar 2008 – Sindicatul francez al criticilor de film, 2008;
Mostra de la Veneţia 2008.

Website: http://www.cine-tamaris.com/index.php


Bucureşti - MTR, 16-05-2009 21:00
Bucureşti - Cinema Studio, 10-05-2009 20:00


review-uri
comentarii