De zece ani încoace, Festivalul Filmului European sarbatoreste, în România, Europa “noastra”, o Europa unificata, a pacii si a solidaritatii, o Europa care respecta si promoveaza bogatia diversitatii, o Europa pe care si-au dorit-o oameni cu viziune si imaginatie, ca Schuman, Monnet, Adenauer sau Spinelli, o Europa care, peste câteva luni, îi va întâmpina pe români si pe bulgari, ca cetateni cu drepturi depline.

Acest Festival ne-a dat ocazia, din pacate prea rar, de a vedea imagini diverse ale acestei Europe cu multe fatete, aflata în permanenta schimbare. Prin acest Festival, ne-am straduit sa le trezim spectatorilor, organizatorilor si distibuitorilor dorinta si interesul ca cetatenii români sa aiba mai des ocazia de a vedea si de a “simti” modul în care ceilalti europeni percep societatea contemporana, precum si dezvoltarea radacinilor noastre culturale comune.

Speram ca si aceasta editie a Festivalului sa va aduca Europa mai aproape, cu sperantele si framântarile ei, cu proiectele ei într-o continua devenire, la care si România va putea, în curând, contribui, ca nou stat membru al Uniunii Europene.

Povesti despre fotbal

» Bucuresti: 27 aprilie - 11 mai
» Craiova: 4 - 7 mai
» Sibiu: 9 mai
» Timisoara: 18 - 21 mai
» Iasi: 25 - 28 mai